Supercharger Västervik

Det har ju varit känt någon vecka att det byggs en supercharger i Västervik. Vet inte om någon har mer info om denna, men det verkar ju bli en sådan liten mobil sak, gissar två platser?

Svaret jag fått från kommunen är ”Man tänker sig att, strax norr om Tindereds lantkök, där det planeras en byggnation med några p-platser, sätta upp en laddstolpe vid p-platserna, alltså ingen sådan bygglovspliktig anläggning de tidigare frågat om.” De har efterfrågat bekräftelse från Tesla om detta men inte fått svar.

8 reaktion på “Supercharger Västervik

 1. Nå er det straks sommer og ferieutfart igjen. Noen spor av bygging i Sverige? Tesla har indikert flere nye i Sverige. Men supercharge.info har kun plukket opp bygging ved Edsbruk. Hva med resten? Tenker på langs kysten i sør fra Malmø og opp til Stockholm, veien fra Sundsvall til nordenden av Bottenviken + E10 mot Narvik.

  Er det andre steder også hvor dere forventer at det skal skje noe?

  • Tycker det hander våldsamt lite. Men jag tjatade så mycket på kommunerna förra året när jag trodde de skulle bygga så de är trötta på mig nu ;) .

  • Med mobil menade jag bara konceptet mobil supercharger, två stolpar och ett laddskåp. Men den kan ju vara fast som bara den. Som den som brann i Brokelandsheia. Var skeptisk till om det gick att få till fyra platser. Men om någon säger det så. De får ju inte sätta upp laddhuset eller trafo station. För då har de fuskat. Så blir väl som det var i Nørre Alslev med 2 lösa laddskåp och 4 laddare.
   http://tesla.sondell.biz/wp-content/uploads/2015/12/DSC_0361.jpg

   Men då hade de tur att det fanns en trafo station med så bra ledig kapacitet i närheten då…

 2. Äntligen kan vi köra från Tyresö/Stockholm till stugan på Öland.
  Vi brukar stanna i Tindered i alla fall, så den vackra platsen är väl vald.
  Om det enbart blir 2 stalls, får vi ställa oss i kö. Det är många Tesla ägare som vill köra denna rutt i sommar.
  - Har du någon bild på byggnationen just nu? Lägg upp den här eller på http://www.teslaclubsweden.se, så vi kan följa utvecklingen.

  • Om ingen mailar info till mig om denna på teslablogg@gmail.com så har jag nog ganska lite info eftersom denna inte är bygglovspliktig tydligen. Blir det fler än 2 platser så är det ju intressant info det också, att det går utan bygglov. Om de nu inte fuskar… ;) . Är ju bara transformatorhuset och laddhuset som kräver bygglov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>