Ladda oftast bara till 50% om man har möjlighet!

Hittade lite intressant info här

What should my ideal charge percentage be

Lituim-Ion batterierna bör inte laddas fullt för ofta för att hålla allra längst. 50-90 % säger Tesla själva. Finns också en del länkar på den där tråden till testrapporter för batterier. Tycker tipset från en Roadster användare på den där tråden lät bra:

”Al, if your daily driving is less than 30 miles then you’re best keeping the slider at 50% and bumping it up whenever you need more range. This is how I’ve been running my Roadster and I have zero capacity loss after three years.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>