Vinterdäck

Har börjat bli en del på norska elbilforumet som har satt på sina Nokian R2 och det är väl inte direkt några bra betyg däcken får. Det är säkert bra på is, men annars verkar det som att de som provat tycker det är för mjukt och sladdrigt och att bilen tappar greppet väldigt lätt. Möjligt däcket är för mjukt för Tesla. Det var ju det Tesla hävdade i början innan man hade tjatat till sig dessa däcken :) och de gick med på att leverera.

Nu har jag förhoppningsvis fått tag i Michelin X-Ice Xi3 som ska fungera bättre på bilen. De har ju också lågt rullmotstånd och funkar bra på de flesta underlag. I däcktestet på norska NAF

https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2013/

så är det väl främst bara bromsning på is som det inte är superbra på. Acceleration och körning på bana var dock väldigt bra på is, konstigt nog. Så blir nog bra däck det där. Svårt att få tag i bara i 19 tums dimension.

Tesla har fått lite problem med leveranserna av vinterdäck. Så de har även börjat be om att man ska se sig om efter en däckhandlare själv. Det börjar faktiskt bli en del däckhandlare runtomkring som fokuserar på Tesla nu så det är inte alltför svårt att få tag i vinterhjul trots allt. Det är inte alla som erbjuder TPMS sensorer dock, men det kan man ju beställa t.ex. här: http://www.tpmsdirect.com/2012_2013_Tesla_Model_S_TPMS_Sensor_p/t147.htm

Nu verkar det som att det ännu inte går att ha dubbla däckset programmerade i Teslan, så för varje däckbyte måste man dit och programmera om, om man nu har två set. Men det ska komma. Det enda som sker om man kör utan sensorer är att man får en liten  varningstriangel i displayen, fast lysande. Och en textrad som säger nåt om fel på sensorer och uppsök verkstad. Har också ryktats om att man ska kunna stänga av dessa sensorer i kommande software/firmware uppgraderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>