Supercharger i Löddeköpinge?!

Det har nyligen meddelats bygglov i Kävlinge kommun för en snabbladdningsstation. Det är vid Dahls hotells parkeringsplats, Center Syd i Löddeköpinge. Alltså ca Marknadsvägen 1, Löddeköpinge. Kontakten är Sundrive, alltså samma som bygger åt Tesla/Infratek i Karlstad. Är detta en supercharger tro?!

18 reaktion på “Supercharger i Löddeköpinge?!

 1. Jo det hade varit logiskt, Falkenberg är för långt från Köpenhamn och vad skall vi Skåningar över bron för att ladda för. Läste också om Lödde tidigare och där ligger ju även BurgerKing och Subway plus ett fik på samma parkering även Shell mack som har öppet mest för jämnan och glöm inte hela köpcentret CenterSyd som också ligger på andra sidan av samma parkering. Perfekt.

 2. Frågade när jag hade bilen hos CPH Servicecenter i förra veckan och enligt dom ska de få SC men de är nedprioriterade i nuläget. De har byggt om lokalen och har nu även fått ett showroom i en mindre variant.

 3. Att Tesla Motors skulle bygga Superchargers i Uddevalla, Falkenberg och Löddeköpinge hörde en utav våra medlemmar från en av Tesla-säljarna redan i Maj.
  Sedan dess har vi fått Uddevalla och Falkenberg bekräftade, så Löddeköpinge låter också troligt… men Dahls hotells parkeringsplats är ju 500 meter ifrån MAX-restaurangen! Vafalls? ;-)

  • Ok. Ska vi enas om att detta är en supercharger då :) ? Reagerade också på att det inte var vid MAX:). Kanske problem med parkeringsplats eller plats generellt eller strömtillkoppling vid MAX.

   Man har väl rätt mycket att välja och vraka på i området när man står och tankar en halvtimme vid Dahls.

 4. Det hadde passet bra for t/r Oslo Malmø. Dog hadde jeg fått velge hadde rett nord for Helsingborg passet bedre (pga fergen over til Danmark) På den annen side; kanskje det kommer en nord for København; Hørsholm hadde passet.

  • Det är sant. Svårt att få en SC optimal för alla ändamål. Behövs väl generellt sett en i Skåne så det blir nog bra det där. Hoppas som sagt på en SC lite norr om Köpenhamn då. När SC nätverket förtätas om ett par år så blir det säkert en till mellan Falkenberg och Löddeköpinge. Med det som byggs i år tänker jag att man får vara lite flexibel i val av resrutt och det kommer ibland blir ett par mils omväg för att jag ska kunna passera en SC.

  • Vad ska du med det till? Är ju bara 11 mil till Helsingborg och sen 8 mil till till Köge söder om Köpenhamn om man ska vidare.
   Nu känns ni bara lite bortskämda :P

   • Neida vi er toppen fornøyd.. Skal stort sett snu nord for København/Malmø .. Med fire SC åpne i Sverige straks er vi allerede ”i mål”

   • Den borde bli jämförbar med BMW 3 serien eller Mazda 3. Dvs ca. 450 cm lång och 180 bred. Enligt Musk ska den redan ligga färdigdesignad i deras datorer så kan tänka mig att en konceptmodell kommer ganska så snabbt efter att Model X är släppt. Sommaren 2015?

  • Eller blev det ingen SC på Kastrup?
   Då får man ta sig från Lödde till Middlefart, 27 mil… kan bli lite svettigt.

   • Kastrup var väl fel ja. Men någonstans där i närheten av Köpenhamn är det ju sagt att det ska bli en. Är ju i alla fall det på Teslas egen karta.

    • Frågade när jag hade bilen hos CPH Servicecenter i förra veckan och enligt dom ska de få SC men de är nedprioriterade i nuläget. De har byggt om lokalen och har nu även fått ett showroom i en mindre variant.

   • Teamet som var i Randers/Middelfart skulle enligt uppgift först till Hjörring (där det byggs nu) och sedan till Köge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>