Vatten…. från taket

I dag när jag bara skulle backa bilen lite så rann det ner vatten på mig från taket. Det låg en del vatten uppe vid kanten till panorama taket som rann ner när jag bromsade bilen. Tok en trasa och torkade lite. Det var inte så mycket, men nog för att det inte skulle kännas bra. Nu ska det väl sägas att det var ett åskväder med sällan skådat regn och hagel i går. Vägarna var som forsar och jag körde bilen väldigt långsamt på Very High genom säkert 20 cm djupt vatten. Flera som fick överge sina bilar när de svämmade över. Hagel låg kvar fläckvis även idag, lite färg lossnade från husväggen och taket blev rensat från mossa :) . Jaja, men ändå, det är inte heeelt tätt vid taket. Tror inte det är någon panik men tar upp det vid nästa service.

Där vattnet tog sig in var i framkant vid panoramataket. Efter första listen utifrån sett så är det en plastkant som har en skarv (se bild) där det läckte in. Allt vatten som på något sätt lyckas tränga in någonstans längs panoramataket rinner längs denna plastkant och mot skarven som är lägsta punkten. Fungerar lite som en brunn alltså. Denna skarv bör tätas bättre är min slutsats.

20140627_124954

20140627_124946

6 reaktion på “Vatten…. från taket

  1. Tror som du att en elastisk silikonsträng nog kommer lösa det problemet snabbt och lätt och det tog många år innan min SAAB lucka läckte. Då var det just dom listerna som behövde bytas.
    Så glöm inte ta lite silikon fett på alla lister då och då speciellt inför vintern.
    Just på min SAAB ville det gärna växa lite gröna alger där uppe vid listen och det gjorde väl sitt till.

  2. Tur man inte hade råd med en sådan fin Panorama lucka. Men inget nytt hade en fin glaslucka på en Saab 9000 turbo på sin tid och det var samma problem på den. Förr eller senare blir det problem med dessa luckor.

    • Det är nog så ja. Är fler med Tesla som haft mer problem än jag. Har egentligen aldrig haft problem annat än i detta extremregnet. Men var en bra test på var det kan läcka, så har mailat bilder till Tesla om det. Tog ju pano tak mest för att kunna ha takbox. Men ibland undrar jag också om det var smart. Det ger högre vindbrus i kupen och det finns risk för vattenläckage. Men de få gånger jag cruisar runt med halva takt öppet, stort sett ljudlöst, så är det lite värt det i alla fall. Nu när jag har detta får jag njuta av fördelarna. Men hade kanske inte valt det igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>