Oslo-Strömstad t/r

I går blev det en så kallad ”Harrytur”. En shoppingtur till Coop i Strömstad. Första långtur med sommardäck även om temperaturen inte var somrig, runt 4-6 grader hela dagen. Torr väg på när vi åkte dit och lätt regn på hemvägen. Våt asfalt ökar förbrukningen en del kan man se.

Hade farthållaren på 112 km/h på väg ner, och den korta sträckan i Sverige på 125 km/h. Hade range mode på och kupétemperatur på 18 grader, detta blev dock för kallt i dessa farter så fick höja till 22 grader och även ändra inställningarna för var luften skal komma – de inställningarna på AUTO var inte helt perfekta. Med 2 vuxna och 2 bebisar i bilen blev snittförbrukningen 230 Wh/km. Hem gick det något fortare, snitt på ca 115 km/h och det var våt vägbana. Dessutom med lite mer packning (mat). Då var förbrukningen på 240 Wh/km. Man närmar sig ju 250 Wh/km när man kommer upp i motorvägsfarter på 120-130 km/h. Då har man en absolut maximal range (inkl. reserv) på 32.4 mil. En kall vinterdag kanske något under 30 mil (27 mil om det är 300 Wh/km). Avstånd mellan superchargers ska ju vara ca 20 mil, så det är ju inga problem. Det gör ju också att man kan ladda bara till 80% vilket både är det snabbaste och bäst för batteriet.

Bilden här nere visar totalförbrukningen för turen. Den övre raden med 61.1 kWh.

08012008430

Vi hade 94% på batteriet när vi åkte. Ca 5 kWh under max på batteriet. Det var 31 km kvar på range, ca 6 kWh. Batteriet före reserv är ju 76 kWh. Detta betyder att det ”saknas” ca 4 kWh. Det beror förmodligen delvis på att vi stått still med bilen och ammat barnen ett par gånger. Totalt ca 50 minuter. Men det kan ju inte haft en förbrukning på motsvarande 5 kW som krävs för detta. Så lite märkligt. Men det är små det är små detaljer kanske. Men en erfarenhet är i alla fall att man ska tänka på att det drar ström när man står still. Det är ju gött att det är varmt och fint även när man står still, men det kostar på…

Vi fyllde en hel kundvagn med mat i Strömstad. Bagaget är i stort sett fyllt av den gigantiska tvillingvagnen. Så vi tänkte att vi får nog packa in kassarna bakom bilbarnstolarna inne i bilen, är ganska mycket plats på golven där. Men det behövdes inte alls. Det mesta gick in fram. Och två liggande kassar under golvet bak. Sen på med vagnen och det hade faktiskt gått in ännu mer utan att vi hade behövt packa inne i bilen. Otroligt praktisk bil. Så måste väl vidhålla att den är en sportbil, familjebil och miljöbil på samma gång :) .

 

 

2 reaktion på “Oslo-Strömstad t/r

  1. Hej,
    måste bara berömma dig för en suverän blogg. Har själv två små kids och väntar på leverans av min tesla någon gång under våren. Går in här som ett led i den dagliga surfdosen och uppskattar varje inlägg du gör! Känns framförallt betryggande att veta att bilen fungerar, inte bara med två, utan även med tre barn!

    Stort tack!

    //Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>