Jurassictest för räckviddsberäkning

Har börjat titta lite på denna tjänst.

http://www.jurassictest.ch/GR/

Hört mycket om den men aldrig använt. Men verkar stämma rätt bra. Man får tuna in den lite då. Man kan lägga till sin bil. Sen får man välja antal passagerare som är med i bilen, använder den för last också, ska ju bara få till en ökad vikt på bilen. Klimatanläggningen drar ju ström. Det lägger jag in på Accessories Power. Eco mode halverar effekten på värmen och den är då 3 kW. Ned mot 10 minusgrader så räcker inte det. Så jag har antagit följande:

  • -30 grader -> 6000 W
  • -10 grader -> 3000 W
  • 0 grader -> 1500 W

Med dessa värden och ECO mode i Jurassictest och så medelhastigheten som hastighet så tycker jag det stämmer riktigt bra. Här kan man ju då också leka med hur hastigheten och temperaturen (genom att ändra Accessories Power altså) påverkar räckvidden.

Det kan tilläggas att det är ju inte 85 kWh tillgängligt på batteriet. Bara 81.1 kWh (varav 5.1 kWh under 0 km range). Så för att få rätt värden på återstående batteri procent bör man väl ändra till 81.1 kWh istället för de 85 som står där default.

Om det är väldigt kallt och man inte har range mode på så riskerar man ju att batterivärmaren går också. Då får man lägga på ytterligare några kW på Accessories Power.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>