Sommardäck!

Bytte till sommardäck idag. Väldigt gött. Nu kan man trycka till ordentligt utan att däcken ger efter. Helt annan väghållning. Har standard 19 tums hjul. Sommardäcken hade marginellt högre däcksljud i motorvägsfart än vinterdäcken (Nokian R2). Är glad jag valde bort 21 tums hjulen eftersom bilen inte är helt bra ljudisolerad för så låg profil. Ljudnivån ökar markant med 21 tums däcken. Reset av däcktryckssensorer via skärmen inne i bilen fungerade fint även denna gång.

Det som inte är bra är att det bildas en hel del rost runt bromsskivorna, på navet liksom eller vad det kan heta.

2014-03-24 07.39.59

2014-03-25 10.44.43

I filten i hjulhusen bak är det också en reva. Enligt de som frågat Tesla om detta ska det vara så. Men tycker ändå det är en lite konstig kontruktion.

2014-03-25 10.47.50

29 april ska jag på service. Så lägger det på listan.

Förutom att bilen har några skönhetsfläckar (konstigt vore det annars med helt ny bil och producent) så är det en helt underbar bil att ha och köra. Måste bara lägga till det. Blir annars vanligt att det bara är de negativa sakerna som kommer fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>