Korrosion i backspeglarna

Inifrån backspeglarna rinner en sörja som tydligen kommer av oxidering av aluminium i samband med korrosion när vatten och salt tränger in. Tesla jobbar tydligen med detta och försöker hitta en lösning. Antagligen blir de då utbytta. Detta skapar stripor i lacken under backspeglarna och dessa är väldigt svåra att får bort.

Det finns andra områden som kan vara utsatta också. Men det verkar som att Tesla är snabba på att försöka byta ut sådana här ”felkonstruktioner” så det är väl egentligen inte så stort problem för mig som slutkund. Har sett att andra har haft problem med skruvar som rostat så att det rinner fram en sörja av rost. Blir väldigt fort rost på centrumdelen vid bromsskivorna (alltså inte bromsskivorna själva, vet inte riktigt hur jag ska förklara det eller vad det egentligen heter…). Det tog bara någon månad på vår bil också. En stålbalk där framme någonstans ska enligt en del vara för dåligt behandlad och kan vara utsatt för korrosion.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>