Type 2 laddning i Töcksfors

Fortums nya snabbladdningsstation i Töcksfors (vid McDonalds):

https://twitter.com/JGjoby/status/440816992598372352/photo/1

Så verkar det vara installerat 4 st 22kW Type2 laddare vid det andra köpcentret. Öppet och gratis när shoppingcentret är öppet.

5 reaktion på “Type 2 laddning i Töcksfors

 1. Jag valde 6,6 Kw laddare till min Leaf för att i någon mån vara ”framtidssäkrad”. Än har jag inte kunnat utnyttja den, men jag pratade med Garo för några veckor sedan och de sade att de nästan uteslutande säljer 32A type 2 laddstationer nu (bortsett från Chademo). Den större laddaren har en poäng i en framtid där de nuvarande 10 / 16A-stolparna som nu huvudsakligen är oanvändbara är utbytta mot 32A. Och då är jag beredd :-)

 2. Jag tror att det är en Chademo. Enligt fortums hemsida.
  (googla ”planerade snabbladdare fortum”) så finns det en chademo MCDonald Töcksfors. Den är inte med på uppladdning.nu

  Hur går det med Chademoadaptern till Tesla?

  • Ja, tror också det är Chademo vid McDonalds. Så type2 laddare är de i köpcentret. Verkar gå trögt med adaptern till Tesla Räknar inte med att den är på plats förrän mot slutet av året. Om det blir tidigare får det bli en glad överraskning. Är ganska dyr. Så osäker på om det är värt det. Borde ha valt dubbelladdare istället för type2 32A istället för 16A, men nu är det bara enkelladdare på bilen. Vet inte vad det kostar att eftermontera en laddare till.

   • Jag har med tillvalet med 6,6 kW laddare på Leafen. Inte för att jag valde det själv utan att det var det på den bilen som låg inom rimlig leveranstid. Förmodligen kommer jag aldrig använda det. Batteriet är för litet för lågtur, om jag inte har Chademo längs turen. Och batteriet är litträckligt litet för att hinnas laddas med den normala 3,3 kW laddningen på jobbet eller i hemmet. Att ha något mellanting med att ladda ”ganska fort” förstår jag inte riktigt idén med. Skall jag på långtur så har jag ju inte lust att att stå i flera timmar å vänta, hemma behövs det inte…

    Men jag behövde inte betala för den extra laddaren…

    • Egentligen enig. Enda gången ”ganska fort” är bra är om man nästan klarar sig med en full laddning men det behövs några mil påfyll för att klara det. Kan man då ladda en Tesla 55 km på en halvtimme med 32A Type2 så kan det vara bra. Men långtur är generellt DC laddning det, det är jag enig i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>