Laddning

Mennekes laddkabel ska tydligen fungera mycket bättre än Teslas egen. Och den med CEE 16A kontakt kan användas med 16A, annars är det 13A som gäller. Rykten säger att Volvo säljer dessa kablar till bra pris. Ska kolla upp det och återkomma. Kunde oavsett varit bra med en extra kabel.

Det finns också en annan kabel här:

http://www.ev-institute.no/product.html/16a-ladekabel-med-mennekes?category_id=5

Men gillar inte helt tanken på shuko och 16A på grund av risk för värmegång vid hög belastning över lång tid. Då känns mennekes lösning smidigare, där man kan göra en övergång till 32A CEE istället.

Annars har jag nu fått den blåa adaptern, så då har vi shuko och blå adapter:

2013-12-31 15.30.39

Då återstår bara den röda adaptern (blå = 230V/32A enfas fas, röd = 400V/16A trefas).

Vi har egenltigen bara haft problem med laddningen när vi var på fjälltur senast. Då det blev laddfel och 12V batteriet blev nästan dött. Hemma har det inte varit problem och inte på jobbet. Men detta skapar en osäkerhet som inte är bra. När laddningen är färdig går det inte att starta den igen om man vill vid en senare tidspunkt utan att dra ur kabel och göra proceduren på nytt. Därför startar inte heller laddning när man sätter på förvärmningen eller för att underhållsladda för att hålla satt laddnivå. Med Mennekes kabel skal detta tydligen fungera felfritt. Man hoppas väl att Tesla själva kommer med en lösning snart. Hade nog inte funderat på en ny kabel om det inte varit för att det kunde vara bra med en fast hemma och en i bilen. Det känns annars som Teslas uppgift att leverera en ladndingslösning som fungerar.

 

 

 

2 reaktion på “Laddning

  1. Jag köpte något liknande på Clas Ohlson sist jag var i Karlstad eftersom jag inte har den där röda adaptern. Men det går lite långsamt at ladda…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>