Långtur

I morgon blir det första långturen med bilen. Oslo-Karlstad med fullastad bil. Blir spännande. I Karlstad ska det bli en MrCap behandling av bilen. Mer om det när det är gjort.

Bilen är nu nytvättad och står på laddning i till max range (100% av batterikapaciteten) och Range Mode är aktiverat (sparar lite ström när man kör långt har jag förstått, mest på klimatanläggningen). Vanligtvis ska man inte ladda till 100% tydligen för batterierna mår inte bra av att stå fulladdade. I bilen sätter man laddningsnivå till mellan 50 och 90%, det senare är default, för daglig laddning. Vi har nu haft den på 80% den första veckan. Men eftersom vi inte kör jättelångt varje dag så kanske vi kan sänka den ytterligare. Åtminstone när de efterlängtade adaptrarna kommit på plats så att man vet att man kan ladda upp till fullt lite fortare om man skulle behöva. Bilen var nu på 50 % när jag satte den på laddning idag och det ska ta 16 timmar till 100% med 230V/13A. Det klarar vi precis. Men hade batteriet vart mer tomt när vi kom hem idag så hade det inte gått.

2013-12-08 15.57.04

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>