Tillgänglig energi på 75 kWh batteriet

Tillgänglig energi på 75D batteriet är idag uppmätt till 74 kWh. Ungefär lika mycket som jag har på min S85 och en ny 85D har bara 4-5 kWh mer tillgängligt på de nya bilar som kontrollerats. Det lovar ju gott för det batteriet. Och ska väl vara samma batteri i en S60 nu, som då är över 90000 kr billigare än en S75. Känns som riktigt bra deal faktiskt. Frågan är hur de begränsar räckvidden i software. Degraderas procentuellt likt som i en 75 kWh bil, eller håller sig räckvidden konstant tills batteriet är väldigt degraderat? De lär i alla fall begränsa batteriet i toppen så det blir ju ett batteri som kommer må våldsamt bra när man har en S60, och effekten är ändå samma som på en S75 (förutom att man inte kan använda helt fullt batteri på en S60, något som ger lite mer effekt…)

Ett 90 kWh batteri är för övrigt uppmätt till 84.9 kWh tillgängligt.

[ http://elbilforum.no/forum/index.php/topic,18689.msg492619.html#msg492619 ]

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>