Service och ny drive unit

Var inne med bilen i Upplands Väsby tidigare i veckan för lite småfix. Fick bl.a. äntligen bort ett vindsus runt det lilla trekantsfönstret på passagerarsidan som jag stört mig på ett tag. Några servicebulletiner var det ju också. Men strax innan jag skulle dit hade jag börjat få ett litet missljud från motorn. Det är det som på elbilforum.no kallas för cirkelsågsljudet. Låter lite som en cirkelsåg, men ganska tyst i början så man hör det inte i hög fart. Låg fart och svagt accelererande, då hör man det. Så fick helt enkelt bytt drive unit. Är nu inne på min tredje. Den andra bytte jag redan i början av Januari 2015. Enligt Tesla Service i Upplands Väsby är det inte förrän i oktober 2015 eller något liknande de började få helt stabila drive units. Så hoppas att denna kommer vara lite längre nu eftersom jag räknar med de har satt in senaste versionen. Kanske mest för Tesla själva för det blir dyrt annars, för min del kan jag gärna ta en ny drive unit varje år ;) .

Känns som att man hela tiden får en nyare bil när man har Tesla. Särskilt när man köpte så tidigt och fick räkna med en del barnsjukdomar. Trots allt har bilen aldrig skapat problem för mig. Tesla har fixat det som behöver fixas.

För nyare bilar har väl åtminstone S85D/S90D en helt ny typ av motor.

Fick en lånebil, en S90D. Den var faktiskt något tystare än min, speciellt på grov asfalt. Bättre säten. Kändes i övrigt rätt likt, men då använde jag inga fancy AP funktioner. Lite fräschare grafik också på lilla skärmen ska sägas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>