Blå adapter

Tesla har problem med leverans av speciellt de blåa adaptrarna för laddning. Lite trögt med de röda också, men de är på gång i alla fall. De blåa är 400V/16A trefas, medans de blåa är för det norska IT-nätet där man måste ladda med 230V/32A enfas (eller mer korrekt tvåfas). Den blåa adaptern kanske inte kommer förrän nästa år! Lite dåligt Tesla. Kan verka som att de haft generella problem med denna enfasladdning så kanske de har vart tvungna at ändra något. Tid tar det i alla fall.

Nu har jag därför klippt i hop en kabel med blå 230V/32A 3-pin kontakt i ena änden och en schuko i andra änden så kan jag använda detta till at ladda 13A i alla fall när bilen kommer. Har nämligen inget annat vanligt schuko uttag ute som jag kan ladda bilen på. Detta blir en temporär lösning tills den riktiga kommer från Tesla. Börjar bli en del sladdar och adaptrar nu, måste nog fixa en fin väska som allt kan ligga i.

2 reaktion på “Blå adapter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>