Vinterdäck igen

Eftersom Tesla verkar ha stora svårigheter att leverera vinterdäcken, så har jag nu beställt på egen hand. Det blev Michelin X-Ice Xi3 245/45-R19. De verkar vara något mer lämpliga för denna bil än Nokian däck, men ändå lika bra. Verkar som att de är något sämre på bromsning på is än Nokian, men körning och start på is ska vara lika bra. Och Michelin är bättre på våt och torr asfalt. Jag beställde från megahjul.no med fälgarna som är visat nedan.

58_1186140562

Fälgarna ska vara förstärkta till 850 kg. Så det ska klara bilen. Tesla kräver att fälgarna är godkända för ganska hög vikt. Viktigt att tänka på. Beställde utan däcksensorer, har inte bestämt än om jag ska köpa det i tillägg. I så fall blir det härifrån:

http://www.tpmsdirect.com/2012_2013_Tesla_Model_S_TPMS_Sensor_p/t147.htm

Verkar fortfarande vara osäkert om bilen klarar två olika sett med däcksensorer än.

Tänker slänga över sommardäcken på dessa nya fälgar och vinterdäcken på originalfälgarna. Gör det direkt jag fått bilen, däckfirman ligger bara 4 km från Tesla Alnabru i Oslo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>