Tesla i eld och lågor

För en dryg vecka sen började en Tesla Model S att brinna i USA efter att ha kört på någon del som en lastbil tappade. Med 25 tons tryck pressades delen in i batteriet underifrån och en liten del av batteriet började brinna tydligen. Aktierna dök ju förstås. Men faktum är att branden aldrig spred sig i batteriet och kupén var intakt. Teslas eget svar finns här:

http://www.teslamotors.com/no_NO/blog/model-s-fire

Tror inte det hade varit så gött att sitta i den bilen om det var en bensinbil. Förmodligen hade delen gått rakt genom golvet. Fossilbilar brinner ju hela tiden utan att någon reagerar så förstår inte helt hypen runt detta.

Om det finns någon ökad brandrisk med elbil jämfört med att köra runt med lättantändlig bensin så är det väl vid laddning av bilen om man inte vet vad man håller på med. T.ex. användning av skarvsladdar på fel sätt. Risken för brand är ju överhängande om man inte vet vad man håller på med. Det är väl bra, smidigt och enkelt att man kan ladda med vanlig Schuko kontakt. Men det kanske hade varit säkrare om man inte kunde det…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>