Svårt räkna ut batterikapacitet när man aldrig laddar fullt!

Om man aldrig laddar fullt eller kör tomt så är det egentligen rätt mycket gissning om vad batterikapaciteten är. Spänningskurvan är så flat mellan 10-90 % att det är väldigt svårt att säga något om det. Å andra sidan är det ju inte bra för batteriet att ladda fullt eller köra tomt.

Verkar vara en risk för att om man bara laddar till 60-80% så blir range beräkningen lite konservativ och räckvidden minskar fast inte batterikapaciteten egentligen har gjort det. Gammalt svar från Jerome Guillen på temat här:

http://my.teslamotors.com/fr_CA/forum/forums/senior-tesla-executives-comforting-answer-concerns-re-loss-range

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>