Batterityper

De första Tesla Model S som kom hade batteri av typ A och B. Dessa har en lägre begränsningen på snabbladdning om jag förstått rätt. Om det finns en typ C också är jag osäker på. Men typ D är det vanligaste sen. På senare tid kom också typ E när de fyrhjulsdrivna versionerna kom (P85D). Så även en B2 på S85D (märkt B men av en annan typ än första B typen) och även en C2. Finns tydligen nyare S85 (rwd) med typ F också. Möjligtvis ersätter kanske C2 denna F typ. Att det snabbt blev en del nya typer på slutet hänger väl ihop med 70 kWh batteri modellerna tror jag. Något som hänger ihop där tror jag.

Har aldrig kollat min. Men gjorde det nu. Man ser det längst fram till höger på batteriet. Enklast att titta in bakom höger framhjul så hittar man märkningen. I bilden här så är alltså ”-D” på slutet det som visar batterityp.

DSC_0111

Den här bilden visar kanske var man hittar lappen:

DSC_0112

2 reaktion på “Batterityper

  1. Om jag har ett batterinummer som har 1055519-00-B på en S85D lev i juni 2015 är det ett äldre batteri jag fått? Du pratat om B2 men jag har inge tvåa efter mitt ”part number”

    • Ok. Sorry. Nä det står bara B ändå. Var bara jag som försökte notera att det var en annan B än den tidigare. Du har nog det batteriet som kom efter E eller något sådant. Verkar vara många 85D med det batteriet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>