Parkera på laddplats utan att behöva ladda!?

Nu har jag de två sista gångerna fått uppleva att alla laddplatserna i parkeringshuset P10 på Gardermoen är upptagna. Det är 40 platser, minst. Har så åkt ut och hittat en av de sista i P11. Får jag inte laddat där så kommer jag ju inte hem. Är väldigt dåligt med laddplatser på vägen över Kongsvinger mot Karlstad. Så börjar kännas lite obekvämt. Men jag undrar om verkligen alla Tesla som står där måste ladda eller om de kommer från Oslotrakten. Jag vill därför uppmana alla Teslaägare att inte stå på laddplatser om det inte är nödvändigt. Oavsett var det är. Finns ju också bilar med mindre räckvidd som ofta är i större behov av laddning.

9 reaktion på “Parkera på laddplats utan att behöva ladda!?

 1. Om alla uttag är upptagna kommer de att sätta upp fler. Om folk som egentligen vill ladda men skulle klarat sig fram och tillbaka på en laddning konsekvent ställer sig på andra platser, så har de inget incitament att sätta upp fler uttag.

  • Ser poängen. Svårt att tänka på bara när man kommer fram och det är fullt och man vet att man inte tar sig tillbaka ;-) . Ska vränga iväg ett mail till Europark. Be om fler platser :-) .

 2. Hei, bare å bruke Gardermoen Parkering i stedet. Her er det ‘alltid’ plass, og ganske billig også. 430 for en uke m/lading.

  • Japp, hörde om det. Väldigt bra. Särskilt för längre resor. För dagsturer vill jag gärna komma så nära terminalen som möjligt. En kvart extra sömn kl 4 på morgonen är värt mycket :) .

 3. Håller med! Vet att det finns VIP service for parkering på Gardermoen som vi använt några gånger. Med begrensat antal laddningsplatser så kunde det kanske med detta alternativ kunna styras upp så att personalen där flyttar elbilarna när de är fördigladdade till en vanlig parkeringsplats. Så skal fler kunna klara av körturen hem efter sin semester.

 4. Kongsvinger har chademo vid biltema, dags för adapter?

  Nya chademo i Värmland
  Arvika har
  Sunne får ”i Maj”
  OK Värmland skall sätta upp 6 st under 2015/16

   • Det finns ju ett antal varianter av lappar att sätta på bilar med förbränningsmotor som parkerat vid en laddstation. Kanske är dags att designa och printa ett antal att sätta på sviniga elbilsägares bilar också. =)

    Eller så kan du ju bara repa bilarna och se om meddelandet går fram. ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>