Optimal hastighet mellan superchargers

Baserat på föregånde inlägg och bland annat dessa laddningsrapporter:
http://tesla.sondell.biz/?p=1222
http://tesla.sondell.biz/?p=1445

Så kan man ju göra en liten beräkning på optimal hastighet mellan superchargers. Jag har antagit 200 km mellan dem. Så har jag använt förbrukningen från mitt diagram för -10 respektive +30 grader. Jag har här bara plottat hastighetspunkterna runt minima I tidsåtgång för körning 200 km och så laddning.

optimal speed

Minima i tidsåtgång får jag vid
150-155 km/h vid +30 grader och ladda till 82%
140-145 km/h vid -10 grader och ladda till 86%
Detta gäller torr väg. Bör nog justeras något nedåt om det regnar, men då är det kanske inte aktuellt med 150 km/h ändå :) . Är det längre än 200 km får man nog också justera ned hastigheten lite, naturligt nog :) .

2 reaktion på “Optimal hastighet mellan superchargers

  1. Stämmer bra med Björn Nylands (Youtube celebritet) faktiska uppmätning på autobahn i påskas. Han räknade också fram 150 km/h som optimal fart på a-bahn. Inklusive laddning blev då snitthastigheten omkring 90km/h (om minnet inte sviker). Vid 120 så låg snittfarten runt 85 (ink. laddstoppen).

    Han gjorde ocks en teoretisk uträckning med ett hypotetiskt 120kwh batteri och kom fram till att ett större batteri faktiskt skulle öka genomsnittshastigheten ytterligare (föga förvånande kanske).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>