Supercharger Västervik?

Blir intressant att se när Tesla tänker dra igång säsongen. Men Tesla har tidigare varit i kontakt med Västerviks kommun om platsen Tindered i norra delen av Västerviks kommun. Det har dock inte skickats in någon bygglovsansökan än så förändringar kan ju ske.

14 reaktion på “Supercharger Västervik?

 1. Pingback: Nya superchargers | Elbil som familjebil – Tesla Model S

 2. Det er en egen person i Sverige og en i Norge for å planlegge og koordinere utbygging av Superchargers. Det er også en Nordisk ansvarlig. Byggingen gjøres av entreprenører og elektrikere (enten lokale eller nasjonale). Det er altså ingen grunn til at flere ladere i Sverige og Norge skal vente på at jobben i Finland er gjort.

 3. Det var Micke på denna sida som tipsade mig om Tindered Lantkök och tror att det skulle bli en utmärkt plats för SuperCharger. Jag tipsade Tesla via deras formulär om sidan men skickade även mail till Tindered Lantkök och bad dom fylla i formulär/kontakta Tesla om de var intresserade. Hoppas att SC kommer upp här, hittade följande sida nu när jag sökte lite:

  http://www.vibilagare.se/reportage/sveriges-basta-vagkrog-999

  Tänk att få stanna på sådana ställen istället för en Statoilmack…

  • Ja såg också att han skrev det. I augusti någon gång. Så lovande att de faktiskt har pratat med kommunen om det.

   • Nämen… titta vad som hänt nu då :P

    Nästa supercharger på gång, yay.

    Dags att snoka reda på var det hänger byggnadslov i luften? Jag har ju redan berättat var de kommer att hamna ;)

 4. Ja man har ju lite ärenden både till Västervik och Kalmar under våren så det hade suttit fint. Man blir bortskämd med SC, så även 3 fas 32 amp känns jobbigt numera.

  • Av vad jag har läst på tesla club sweden så verkar det inte komma fler SuC i Sverige för än i sensommar/höst

   • Enligt hon som är ansvarig för SuperChargers i Sverige så höll Tesla på att bygga SC i sydeuropa (Spanien bland annat antar jag) just nu och först när dessa är klara så drar bygget av SC i sydöstra Sverige igång. Västervik skulle ju passa utmärkt och med Tindered blir det ganska exakt 20 mil till Sillekrog. Det ryktades dock om att den vid Kalmar skulle ligga i Mönsterås vilket jag ser som mycket olyckligt eftersom man då missar samtliga som kommer väster eller söderifrån. Tindered till Ålem, Mönsterås är också bara 13 mil. Kalmar skulle passa bättre med 16-17 mil. Hoppas att politikerna i Kalmar inte sitter och säger ”Dä gau inte” (vilket är kalmaritiska och betyder ”Det går inte”) och ska visst vara vanlig mening i stan…

    • Oj det var tråkiga nyheter om det blir så i Sverige.
     Vi är i Spanien nu men tyvärr står Teslan hemma och vi har fått hyra en liten bensindriven bil. ( känns inte bra och 7000kr för en månad känns ännu sämre.
     Men till hösten är tanken att spara in på flygbiljetter och hyrbil när vi skall ner och njuta av värmen igen.

    • Ja såg det var kommenterat på Tesla forumet. Nu är väl ”Tesla säger…” lite det samma som ”Jag läste i Aftonbladet… ” vad gäller trovärdighet. Men detta verkar det ligga något i för inga kommuner utom Västervik har hört något än. Då sker det nog inget före sommaren iaf. Lite synd om det skulle vara så, borde varit klart till semestern.

     • De är ju igång och bygger i Finland. Jag hade ju gissat på att det teamet hade tagit Sverige/Norge när de är färdiga där med de 6 finska laddarna.

      I så fall skulle vi prata om Augusti/September för svensk del.

     • Och då borde de nästan börja norrifrån… med typ Nordmaling (om det nu finns något vettigt ställe där) eller så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>