Norrlandsturen…

Jojo, har tänkt rapportera om denna ett tag. Men blev lite körigt så fick aldrig tid. Men jag överlevde iaf :) .

I februari körde jag ju Från Karlstad till en by ca 3 mil norr om Örnsköldsvik. 78 mil enkel väg. Jag och brorsan startade kl 10 på en torsdag förmiddag och var tillbaka kl 23 på fredagen efter. En nätt liten tur på nästan 160 mil på 37 timmar.  Kan säga att det gick som en dans. Hade jag bara inte fått influensa på vägen upp så hade det varit hur gött som helst. Det gick åt ett par paket Ipren för att hålla mig vaken. När jag tänker efter var det nog den största driftskostnaden på turen :) . Utöver det var det ju bara 18 kr t/r över nya bron i Sundsvall.

Vi startade i Karlstad med nästan fulladdad bil. Så blev det motorvägsfart till Arboga och ett kort stopp med 20 min laddning och toabesök. Så vidare till Gävle där vi käkade och bilen fick ladda tills vi var klara, då hade vi redan mer än nog. Körde vidare norrut, höll jämna 125-130 km/h. En annan Tesla gjorde sällskap en bra bit norrut :) . Så var det dags att stanna i Sundsvall vid Superchargern där. Detta var det enda stopp som kändes som att man fick sitta och vänta. Detta enbart på grund av att det inte finns några Superchargers längre norrut. Väl framme hade vi bara tillgång till 10A/220V laddning med 9-10 km per timme. Så vi var tvungna att stå en timme och tanka nästan fullt. På hemresan var det ju inget sådant så då kändes det smidigare, 25 i Sundsvall, 45 min och mat i Gävle, 20 min i Arboga. Höll bra fart hela tiden och hade alltid mellan 20 och 40 km kvar när jag kom fram till en Supercharger. Med så låg range kvar går det fort att fylla sen.

Det är verkligen Superchargers och laddhastigheten som är revolutionen. Det tar precis lagom lång tid så man hinner ta en kaffe och gå på toa. Ett ilandsproblem är dock att om man har 5 mil kvar till en Supercharger väldigt mycket vill gå på toa :) , så känns det väääldigt dumt att behöva stanna en extra gång når man snart ändå ska stå still 25 min eller så.

Det var för det mesta torra vägbanor men en del smältvatten på vägen ibland. Några minusgrader på slutet, men annars på plussidan hela vägen. Ingen nederbörd.

På hemresan avverkades de 76 milen på 9 1/2 timme, åkte ca kl 13.30 och var hemma strax före kl 23.

Stopp i Arboga:

DSC_0429

Stopp i Sundsvall:

DSC_0440

… och i Gävle… om ni undrar var strömmen egentligen kommer från så ser ni det här… :)

DSC_0444
Trip meter A här på bilden visar summeringen av turen. ”Since last charge” visar sista biten från Arboga. Där var det ju fin motorväg hela vägen och ingen trafik så gick i 130-140 km/h. Därav förbrukningen. Var väl ca nollgradigt här, med den farten och mycket minus hade det varit än värre. Men med superchargers spelar det ingen roll :) .

DSC_0447

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>