Långtur 160 mil inom 36 timmar på gång

Lite lite bloggande sista tiden. Har varit mycket annat och en semestertripp till Teneriffa.

På torsdag och fredag nästa vecka ska jag under ca 36 timmar köra från Karlstad till en by mellan Örnsköldsvik och Umeå och tillbaka. Kommer dit torsdag kväll och hem fredag kväll är planen. Har aldrig kört så långt på så kort tid tidigare med Teslan så det ska bli intressant. Är dessutom vinter med de utmaningar det kan föra med sig.

Planerar att köra via superchargers i Arboga, Gävle och Sundsvall. Norr om Sundsvall har jag inga bra alternativ. Är 40 mil t/r från Sundsvall SC. Det går bara om man toksnålkör. Så planen blir att toppa lite på något vanligt 230V/10A uttag över natten till fredagen.

Tänker ladda till 100 % hemma innan jag åker. Har sen räknat väldigt högt på en förbrukning på 280 Wh/km och de laddtider jag då behöver på varje SC är:

Dit:
Arboga. Max 20 minuter.
Gävle. Max 45 min.
Sundsvall. Max 60 minuter.

Hem:
Sundsvall. Max 45 min.
Gävle. Max 40 min.
Arboga. Max 30 min.

Så maximalt ca 2 timmar extra, men förhoppningsvis och troligen lite mindre. Har åkt denna sträckan många gånger med mina föräldrar när jag var liten. Total tid vi har stått still då är nog inte långt från de 2 timmarna. Med toapauser, fikapauser, lunchpauser etc.

Ska väl få till att skriva en utförlig rapport om denna tur efteråt.

2 reaktion på “Långtur 160 mil inom 36 timmar på gång

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>