Bor jag närmast en supercharger :) ??

Undrar om jag är den Teslan i Sverige som bor närmast en supercharger :) ? Nu har jag 1.5 km dit.

Det funkar dock inte att dra dit med kall bil för att enbart ladda lite. Då går det väldigt långsamt pga kallt batteri. Kör ju Karlstad-Oslo varje vecka nu och det som däremot funkar perfekt är ju att stanna där 15-20 min när jag kommer hem med varm bil. Då laddar jag de snabbaste kWh där (ca 150 km) och resten hemma. I Oslo laddar jag på jobbet gratis :). Så bränslet är billigt. Betalar kanske 20 kr själv för Karlstad-Oslo t/r. På denna årstid är det nästan så spolarvätskan blir dyrare.

4 reaktion på “Bor jag närmast en supercharger :) ??

 1. Jag bor i Löddeköpinge och har ca 500 meter dit så jag ligger kanske bra till? tackar för tipset om kvällsladdning inte tänkt på morgonens kalla batterier och att det först behövde värme.

 2. Lite roligt är det; när folk upptäcker att jag har elbil så frågar de alltid efter hur långt den kan gå. Aldrig om milkostnaden…

  • Precis, jag klippte mitt Statoil kort när jag fick min Tesla. Jag brukade bränna upp bensin för 50.000-75.000kr per år innan.
   Statoil hörde av sig efter en månad och undrade om de kunde locka tillbaka mig som kund med en högre rabatt!!
   Jag blev tvungen att tacka nej.
   Jag har inte råd att inte äga en Tesla.

 3. Jag har ca 3 km från jobbet i Löddeköpinge till SC.
  Men jag träffade en som har bokat en S och han bor 500 meter från SC !

  Betr. kallt batteri så fick jag lära mig det en dag när jag inte hade tid att stanna och ladda före jag kom till jobbet utan fick vänta med laddning tills jag skulle hem.
  Numera slår jag på 230 volt laddningen ca. 30 minuter innan jag skall köra och då är även cupén varm och go.
  Annars behöver man nog köra ett par mil om batteriet är kallt innan man kan få rimlig fart på SC laddningen. Bor man nära SC sätt den på laddning hemma först innan man skall ladda på SC för en längre resa på vintern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>