Vinterdäck

Efter mycket påverkan från Norska kunder (och säkert andra) så gick Tesla i slutet av sommaren med på att leverera annat än kontinentala vinterdäck. Det enda valet man tidigare hade var att köpa 19 tums dubbfria Pirelli Zottozero som är så kallade kontinentala vinterdäck. Här uppe i nord vill man ju ha så kallade nordiska vinterdäck.

Följande alternativ finns nu att beställa med bilen, åtminstone i Norge:

 • 19″ 245/45R19 Dubbfritt Pirelli Zottozero – NOK 15.000
 • 19″ 245/45R19 Dubbfritt Nokian Hakkapeliitta R2 – NOK 23.100
 • 19″ 245/45R19 Dubbat Nokian Hakkapeliitta 7 – NOK 23.400

 

5 reaktion på “Vinterdäck

 1. Pingback: Tesla vinterdäck - Tesla Club Sweden

 2. Tack för redogörelsen.
  Vad kostar fyra nokian hakka r2 i den dimensionen vanligtvis i norge? Utan fälg då förstås. Och med moms.
  Så går det lättare att jämföra.

  • De går att få för 3000 NOK per däck. Och Pirellidäcket för ned mot 2000 NOK. Det är bra pris för Pirellihjulen. Men för Nokian borde ju priset bara varit 3000-4000 högre, så det är egentligen inget bra pris. Går ju att få kompletta med däcktrycksensor, polarwheels fälg och Nokian däck för 21000 NOK inkl moms från dekkhallen.no. Så Tesla tar egentligen mer exkl moms. Hade ändå för enkelhetens skull tänkt beställa via Tesla, men har blivit osäker nu. De är väldigt snygga de Polarwheels fälgarna.

  • Man eller sina 19 eller 21 tums fälgar med sommardäck enligt de val man gjort. Sen kommer detta utöver det. Och det inkluderar fälg, 19 tums originalfälg. Blir kanske något dyrare i Sverige eftersom det som i Norge levereras med bilen också går som momsfritt precis som alla elbilar. Vet det finns de som beställt själva här i Norge för ca 21000 NOK inkl MVA, Nokian då alltså med fälg 19 tum (inte original då).

   http://polarwheels.no/ har gjort fälgar specialanpassade för tesla nu. Om man vill köpa själv det man känner för i däckväg. Riktigt snygga faktiskt. Men tror kanske det var lite väntetid på dom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>