Logistikproblem…

Det har inte varit lätt att få fram alla prylar till Tesla bilarna så här i starten. Många ladd-adaptrar har uteblivit och de som beställt dubbelladare har bara fått en än så länge på grund av leveransproblem.

Tillbehör som gummimattor och annat kan man inte köpa än. Det finns bara på den amerikanska websidan och man får inte beställa därifrån. Det ska komma i Europa inom några månader. Men nu har jag gjort som många andra och använt jetcarrier.com där man kan skaffa sig en amerikansk postadress, de skickar sen vidare paketet till oss. Har beställt golvmattor, mattor til trunken och frunken. Pluss snökedjor. Inte så schysst med bil utan mattor om man ska dra in barnvagn med slask och salt.

Takräcke är ju ett annat problem. Dessa ska ju vara tillgängliga

http://autoload.no/produkt/finn-ditt-takstativ/tesla/tesla-s/whispbar-flush-takstativ-til-tesla-s

men leverantören vägrar sälja på grund av att Tesla inte satt något max vikt på taklast. Störigt. Men det är ju ett par månader kvar så de flesta frågetecknen hinner nog lösas. Alltid något positivt med at det tar lite tid att få bilen.

I går köpte jag i alla fall en type2 till type2 kabel här i Oslo. Det är en ny elbilsstandard och Tesla har det som kontakt i bilen, men de levererar inte dessa kablar med bilen. Den passar i alla fall direkti bilens uttag. Många 400V/16A eller 400V/32A laddstationer som byggs nu har detta. Har bara användning för 16A för vi har inte dubbelladdare, men det var billigare ändå med 32A på grund av partiköp hos de som sålde kabeln. Salto

http://salto.no/produkter/ladekabel-mode-3-32a-type-2-type-2/

säljer denna kabel för 1500+MVA och det är ett väldigt bra pris. Väldigt rejäl kabel.

2 reaktion på “Logistikproblem…

    • Jadå. Beställde från Tesla USA, webbsidan, via jetcarrier.com där man får en USA adress och de sedan vidarebefordrar paketet. Men nuförtiden ska de väl finnas på ett Service Center? Kolla där först iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>