GPS-styrd nivåjustering m.m.

Detta som kom med software 6.0 har varit väldigt smidigt. Jag har t.ex. alltid stannat utanför vår uppfart och höjt bilen (endast möjligt med luftfjädring) varje gång tidigare, med manuellt tryck på skärmen. Nu sker detta automatiskt varje gång jag närmar mig så att bilen redan är upphöjd när jag kommer fram till uppfarten. Kanske inte låter så stort :) , men har varit väldigt smidigt.

Kan också nämna att jag fick ny kartuppdatering natten som var. Det får man bara om bilen står kopplad till WiFi för det är ju rätt stora datamängder.

En annan sak. För att minimera så kallad ”Vampire Drain” (att bilen tappar batteriet när den står parkerad) så finns det ett läge som heter ”Energy Saving”. När detta är på så är det ibland nästan omöjligt att få kontakt med appen och om man får kontakt så tar det väldigt lång tid. Men i software 6.0 så finns en ny option som heter ”Always connected” som löser detta och det har funkat perfekt. Får snabb respons med appen fast den står i ”Energy Saving” mode nu.

En reaktion på “GPS-styrd nivåjustering m.m.

  1. Du kommer ju aldrig kunna gå tillbaka till en ”vanlig” bil efter att ha blivit bortskämd med sådana saker. Blir som en ny bil när det bara poppar upp nya finesser från fjärruppdateringar med jämna mellanrum. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>