12V Battery Needs Service

Jahaja! Varför kunde inte denna ha kommit för en dryg vecka sedan innan jag åkte till service med bilen. Får bli en tur till då. Beskedet är ju ”Replace 12V Battery Soon”.

DSC_0119

Går fint att köra med bilen alltså. Betyder väl bara att det snart måste bytas. Spelar ju ingen roll för mig. Det är Tesla huvudvärk. Men måste säga att jag är förvånad över hur kort tid det batteriet höll. Tror det ska vara på runt 35Ah. Möjligt att det blir många laddningscykler med det lilla batteriet även om förbrukarna i sig aldrig drar så mycket att det behövs större batteri. Eller så måste batteriet ha blivit misshandlat på annat sätt, eller så är det bara dålig kvalitet :) . Märkligt iaf.

11 reaktion på “12V Battery Needs Service

 1. Läste att de sedan länge har bytt till en annan typ av batteri på den 12 volt. Så vi hoppas att det inte gäller bilar levererade 2014.

 2. 12-voltsbatteriet har ju varit ett standardproblem för Tesla. Var mycket tal om det i slutet av förra året och början av det här. Så det ska förhoppningsvis ha varit löst för länge sen, även om det såklart drabbar en del bilar som är på vägen som producerades innan de löst det hela. :)

  Vi får hoppas att de skriver om lagar och regler snart så att det inte är tvingat att ha ett separat batteri utan att alla funktioner går att tas från huvudbatteriet. Det och kameror istället för backspeglar.

 3. Tja. Inget problem för mig eftersom jag kommer vara i Oslo varje vecka ändå. Men annars hade det ju varit lite knöligt. Så länge det inte är akuta problem och bilen funkar ändå så går det väl oftast att lösa. Annars är det ju värre. Men det hoppas jag slippa. Men är det garantigrejer blir det väl dyrast för Tesla :) . De får väl hämta bilen då.

  • Ja, är det inte så att de hämtar bilen och lämnar en lånebil under tiden?
   – eller har jag fått den delen av servicen helt om bakfoten?

   • Så länge det är garanti så är det väl så ja. Fick det erbjudandet när jag var tvungen till Drammen isf Oslo. Men körde själv ändå. Var roligare :-) .

 4. Hur kommer sånt funka när du flyttat till Sverige? Närmaste service blir väl fortfarande Oslo?
  Jag kollade med Tesla, inför ett ev köp, ingen Ranger service i SWE.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>