Service del 2

Andra delen av ”septemberservicen” (första på Drammen Karosseri) gjordes i torsdags på Skøyen. DK fixade ju de mini läckagen av vatten som var vid panoramataket och det lilla trekantsfönstret vid backspegeln på höger sida. Har även haft ett lite vatten på listen vid höger bakdörr ibland. Det fixade de på denna andra service del. Det är ju ingen dörrkarm runt fönstren på dessa bilar, så trycket av fönsterrutan mot gummilisten är det som ska se till att det håller tätt. Gör det inte det så får man spänna det lite så att det trycker mer mot listen. Inget hokus pokus.

Det de gjorde mer på andra delen var att uppgradera laddaren i bilen så att jag nu kan ladda 16A istället för 13A. Det var en hardware fix som innefattade grövre kablar till laddaren i bilen on jag fattat rätt. Så var det montering av den extra titanskyddsplattan under batteriet och så lyssnade de på ”klonk” ljuden från DU (drive unit) när man går från lite gaspådrag till lite regenerering. Detta är ju ett känt problem med en liten fix de måste göra på DU. De sade att de hade spelat in ljudet och skickat till ingenjörerna i Kalifornien, men de sa också att de redan hade beställt en DU :) . Så hoppas jag får monterat denna om några veckor då om de godkänner det. Sen är väl bilen ”färdig” efter det. Man har ju varit lite av en beta-testare när man köpte så tidigt. Men har aldrig en enda sekund ångrat köpet. Att sätta sig i andra bilar känns som att gå tillbaka i tiden. Detta är framtiden!

Servicen var väldigt fin denna gång. Fick lånebil förstås. De tvättade (beröringsfritt) bilen och de hade även gjort den väldigt fin invändigt. Har inte haft tid med sånt på sista tiden så det var ju perfekt. Klagade också över att de aluminiumoxid-ränderna man i vintras fick under backspeglarna (de är nu bytta och korrosionsproblemet fixat) och som man var tvungen att polera bort förstörde lackkbehandligen (MrCAP). Blev då direkt erbjuden en gratis DITEC behandling på Tesla nästa gång jag skulle göra en behandling.

 

6 reaktion på “Service del 2

 1. Det märks att det är ett nytt och oerfaret biltillverkningsföretag. Snart finns det väl inte någon bil de inte bytt drivlinan på (nåja, inte riktigt så illa men nästan), förutom alla dessa småproblem.

  Jag hoppas verkligen att de får ordning på alla problemen och lär sig till Model X och Model ☰. Det kommer ju komma en dag när de inte anses som rookies längre och när förarna inte anser sig vara pionjärer och till viss grad betatestare.

  • Har träffat många Tesla ägare men ingen som har fått byta drivlina. Drivlinan på min är som ny och det borde den vara.
   Etablerade tillverkare har aldrig givit mig den service som Tesla ger. Tvärtom de ville alltid ha svinaktigt betalt för allt, även om deras åtgärder inte kunde rätta till felet på deras produkt. Till och med lånebilen fick man betala för även om det var ett ursprungsfel på deras produkt. Hoppas slippa dessa parasiter i fortsättningen. Min nästa bil blir också en Tesla.

   • Klart de har en del inkörningsproblem. Men det har heller aldrig drabbat mig eftersom Tesla löser allt galant. Nån timme tidsåtgång 4 gånger hittills för att köra bilen till service och få en lånebil är det enda. Men då har bilen kommit tillbaka tvättad både ut och invändigt så de timmarna har jag plussat med råge.
    När det är sagt så räknar jag ju också med att det är färre barnsjukdomar på kommande bilar. De har tagit med detta i beräkningen på denna deras första helt egenproducerade bil som trots allt är den bästa jag suttit i. Och löser därför problem utan att blinka. Det enda som inte varit bra var att de växte så fort i Norge så det har varit lite växtvärk när det gäller service centers och så. Men det är på väg att lösa sig redan.
    Har inte budget för en Model X, men en Model 3 hoppas jag det blir också i familjen när den kommer :) .

    • Visst är det så. Och det är sjukt imponerande hur snabbt de har vuxit samtidigt som de löst eller jobbat hårt på att lösa dessa problem.
     Och så länge de sköter problemen snyggt med bra, snabb och hjälpsam service så kommer ju kunderna att vara nöjda.

  • Det finns ingen biltillverkare som levererar 100% felfria bilar. Så gott som alla bilar som levereras har fel. Vissa små, andra större.
   Ta tex Porsche, som är kända för sin höga kvalitet. De fick byta motor på alla 911 GT3 nu senast.
   Volkswagen har haft enorma problem med sina DSG-växellådor och fått byta hundratusentals.
   GM, Toyota, Ford osv har alla gjort miljontals återkallelser.
   Kort sagt, det går inte att få en felfri bil. Det är helt enkelt en för komplicerad konstruktion.
   Själv är jag mycket imponerad av Teslas minimala brister, trots att de är en ny tillverkare.

 2. Har bara haft min i 4 månader och kört 1350 mil.
  Var i KPH idag för att åtgärda några små monteringsmissar.
  Ett klonk ljud när man slog fullt utslag på ratten från stillastående. Det var bara en länk som behövde dras åt.
  Insidan av dörren på passagera första klippset bet inte utan lossnade varje gång man stängde och fick bytas.
  Det tog inte en timma och sen tvätta dom bilen och rengjorde den även invändigt. Det tog lika lång tid som att serva bilen. Fick låna en fulladdad S och glida runt med i KPH. Väl tillbaka så var även min S fulladdad. Underbar service och trevlig personal VIP på allt från Tesla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>