Ny officiell supercharger karta 2015!

Som viktor också kommenterat så finns en ny karta på teslas officiella supercharger sida. Den heter ”2015″.

http://www.teslamotors.com/sv_SE/supercharger

Här är det 4 nya superchargers. Har inte varit på pixeljakt men ser ut att vara ungefär

 1. Borlänge
 2. Kalmar
 3. Kristianstad
 4. Ungefär Gamleby, där väg 35 och E22 korsar.

De gamla punkterna är däremot inte uppdaterade. Toftaholm och Infra City är fortfarande inte med och Krokom istället för Östersund är inte justerat (om det nu går att se på denna detaljnivå :) ). Undrar då också om detta är en indikation på att det inte blir en SC i Norrköping. Är ju bara ca 9 mil mellan Norrköping och Gamleby. Men från Södertälje är det 23 mil och lite för långt. Så någonstans mellan Trosa och Nyköping verkar kanske mer troligt. Tror kanske MAX i Nyköping fortfarande har lägst odds här. Och då är det för långt till Jönköping och måste nästan bli Ödeshög (Dinners Östgötaporten). Eller Gränna om det går att hitta något där. Är ju på gränsen till för långt från Ödeshög till Göteborg, 21 mil. Mycket spekulationer :) .

17 reaktion på “Ny officiell supercharger karta 2015!

 1. Södertälje är viktig för att få ihop södra Mälardalen med Stockholm också och inte bara för E4:ans skull. Så jag hoppas laddaren hamnar där.

  Jag tror laddaren hamnar ett par mil norr om Gamleby. Kanske vid Tindered lantkök? :)

  • Idealt finns det en ladd station i anslutning till stockholm såväl norr som söderut. Många på besök i stockholm har begränsade möjligheter till boende laddning. Och båda ger perfekt avstamp för långdistans körning.

 2. Jag måste säga att jag inte riktigt förstår placerings modellen. Men det är ju bra att det byggs. Jag trodde faktiskt man skulle prioritera e4:an? Men det finns ju inte direkt utmärkt.. Det blir ganska tätt på östkusten…

   • E4:an är ganska lång. Jag saknar också en del på E4:an. Täckningen Sundsvall – Luleå borde ju ligga med i prioriteringen. Med tre laddare där så har man ju täckt större delen av landet (med lite trixande om man ska till inlandet eller ända upp till Kiruna).

    Men det kommer nog. Tesla har ju lagt till laddare efterhand också och 2015 är ett långt år :P

    • Ja det behövs inte så många efter E4:an för att täcka in den. Sen trodde jag nästan att en öst-västlig riktning skulle vara prio i Norr-/Västerbotten, Alltså E12 och rv95, detta eftersom vi har VÄLDIGT mycket norrmän som kör dessa vägar när de t.ex. ska till svenska kusten för att semestra.

     • Det kanske är prio i norr/västerbotten men norr/västerbotten i sig är inte prio ;)

      Mo I Rana och övriga norra norge har ju inte ens blivit sammankopplad med de södra delarna av norge så det känns ju inte högprioriterat direkt med täckning för dem på svenska sidan också.

      Vore lite intressant att få reda på hur många Teslas som sålts norr om Trondheim dock för att få lite uppfattning om hur mycket det borde påverka framtida superchargers.

     • Antall Tesla (de fleste er nok model S) fra Trondheim og nordover:

      Finnmark: 6
      Troms: 19
      Nordland: 50
      Nord-Trøndelag: 72
      Sør-Trøndelag: 444

      De fleste model S i Sør-Trøndelag finnes i Trondheim og omegn.

     • Tack Andre (kunde inte svara på den posten av någon anledning).

      Det var intressant statistik.

     • Nej jag kan ju inte påstå att det kryllar av Model S här uppe ;) Men jag hoppades att de norska ägarna skulle motivera utbyggnad även här. Vi får se vad som händer efter utbyggnaden denna vinter i Norge.

      Tack för statistiken Andre.

      (ser nästan ut som man inte kan kommentera hur många nivåer som helst)

     • Det är min erfarenhet också från mina år i lule. Norrmännen drog i allmänhet över till svenska sidan när de skulle söderut. Även om det inte med nödvändighet är närmare är tydligen vägarna så pass mycket bättre att det lönar sig (bättre i hänseendet att de är rakare, bredare och inte fullt lika backiga). Och så var det helt enkelt biligare. Går man ordentligt norrut (type kirkenes med omnejd så anger google att genaste vägen till oslo är via finland och e:4an ned till gävle för att tvära… Jag har själv varit ett antal gångeri karesuando när det är kö av norrmän som tankar på väg till lakselv med omnejd. Fast det är klart, det är ju inte de partier som har mest population på jordklotet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>