Navigation

Undrar om fler har problem med denna. Jag tycker vägprioriteringen är väldigt konstig. Och ibland vägrar den bara ta en väg som finns. När jag skriver in Oslo-Arvika så ska den prompt ha mig på en stor omväg norrut i Norge istället för E18. Det spelar ingen roll om jag nästan är vid svenska gränsen och det bara är 6 mil kvar. Då ska den fortfarande ha mig längs norska gränsen på norska sidan norrut och sen in i Sverige, en omväg på 5-10 mil. Förstår inte riktigt detta. Är liksom inte en siffra rätt. Har den prio på land eller? Så att den försöker hålla min norska bil i Norge så länge som möjligt? Mycket märkligt. Använder den bara som förslag ibland nu, i övrigt tittar jag bara på kartan manuellt.

En reaktion på “Navigation

  1. Har upplevt samma. Hade jag inte kört där tidigare, så hade jag inte hittat den rakaste och snabbaste vägen från Arboga till Grisslehamn. Navigationen skulle, till och med när vi körde på rätt väg och hade en halvtimmes körning kvar, skicka upp mig via Östhammar vilket är ca en halvtimmes omväg. En lekman hade då missat färjan jag nu enkelt hann med. Det märkliga var att navigationen i Google Maps på min androidtelefon hittade och föreslog rätt väg. Jag börjar nu förstå hur jag så totalt kunde köra fast runt Hamburg. Två gånger på en vecka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>