Service och växtvärk?

Hmm. Inte allt är bra med detta bilägande. Jag ringde och rapporterade in problem med vatten som kommer in vid panoramataket. Bara ett problem vid väldigt kraftigt regn, men ändå. Och några lister som måste justeras. Fick tid på Service Center Sköyen i september. Var väldigt lång väntetid, men det har jag accepterat nu. Lagom till jag accepterat det så får jag besked om att detta ska Drammen Karosseri ta hand om. Så jag ska få tid av dem istället. Får en kopia på en epost från Tesla till Drammen Karosseri där de ner dem ta kontakt med mig. Det var tre veckor sen. Har påmint Tesla om detta två gånger men inget händer. Kanske måste jag ringa Drammen Karosseri själv snart, men det ska inte vara mitt jobb. Jag ska inte behöva lägga ner massa tid på detta och till råga på allt även få förhöjt blodtryck. Nu har det gått 2 månader sedan första kontakt och jag har fortfarande ingen servicetid beställd…. Irriterande.

4 reaktion på “Service och växtvärk?

 1. Nu förstår jag inte riktigt… Kommer de inte hem till dig med en ny bil medans bilen servas?
  – jag har kanske fattat fel i hur service med Tesla går till?

  • Jag har aldrig haft några så allvarliga driftstopp att det varit nödvändigt. Bor ju 15 km från service center. Hade så kallad ranger avtal som fanns tidigare, men valde att ta bort det och få pengar tillbaka och ett års service extra.

   Problemet här var att förmodligen interna kommunikationsproblem gjorde att jag aldrig blev kontaktad av rätt verkstad, i detta fall Drammen Karosseri som ska de på panorama taket. Efter 3-4 veckor har de nu kontaktat mig och jag har fått en tid i september. De erbjöd sig att köra hit en bil på bärgare och plocka upp min men det kändes aningen onödigt så kör bilen till Drammen och plockar upp en BMW 3-serie bil där som lånebil. Väntetiderna generellt är väldigt långa och jag ringde egentligen redan i juni till Tesla när jag fick vatten över mig när jag satte mig i bilen efter ett kraftigt regn.

   Som sagt, förutom att Tesla är lite överbelamrade när det gäller service så är det här också en del kommunikations och organisations problem tror jag. Växtvärk mao :) .

 2. Har också haft problem med panotaket och anmärkte på detta hyfsat direkt efter leverans i april. Fick äntligen in bilen i måndags men jag är inte helt säker på att taket är ordentligt fixat.

  Under månaderna efter jag anmärkte på problemet så blev jag runtskickad på SC i Danmark där det lovades återkoppling flera gånger utan att något hände. Till slut tröttnade jag och drog ett email till amerikanska chefen för Worldwide Sales och Service. Då hade jag en dansk i luren efter 15 minuter…

  Min uppfattning är att serviceorganisationen fortfarande har en del att förbättra. Alla är väldigt trevliga och entusiastiska men jag är inte helt säker på att man har koll på allt. Måste troligen ringa SC igen eftersom jag nu har ganska ordentligt vindbrus i framkant på takluckan i motorvägsfart (problemet tidigare var bakdelen på luckan).

 3. Tesla har ett extremt bra koncept. Hoppas att de inte slarvar bort framgången pga bristande detaljkvalitet och försummad service.

  Hur skall det gå med dörren på model X, om de i inte ens får ordning på panoramataket. Den demobil jag körde hade defekt panoramatak pga att det kommit snö i mekanismen som deformerats vid ett stängningsfösök.

  Hmmm hmmm hmmm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>