Diverse supercharger…

Flera kommande Supercharger stationer är väl mer eller mindre givna. Toftaholm Herrgård (Ljungby) är det ju sökt bygglov för. Infra City, vid MAX eller i närheten av köpcentret. Östersund, Sundsvall, Gävle är väl ganska givna tycker jag. De två första har ju Tesla även varit i kontakt med. Men när det kommer till E4 söder om Stockholm ned till Ljungby så är det svårare tycker jag. Har försökt gräva lite, men utan lycka. Det enda väldigt osäkra kortet är Nyköping, där någon hade hört någon, för ett par månader sedan diskutera en laddstation. Om det var Tesla visste vederbörande inte. Så får väl gräva vidare lite där. Är ju annars en passande placering. Sen ska det vara en mellan Nyköping och Ljungby då…. om det nu blir Nyköping….

Fick en länk av Petter på en videosnutt av byggandet av en supercharger station:

Dock var videon nu borta ser jag. Men en del talande screenshots finns där om man är intresserad.

Fick också lite bilder från Mats som visar Falkenberg SC när den blev helt färdig. Det är väl den enda SC i Sverige hittills där man byggt en helt ny parkering och inte tagit befintliga platser i anspråk. Man ser också att då är alla platser reserverade enbart för Tesla.

20140806_114108 (1280x960) 20140806_114130 (1280x960) 20140806_114135 (1280x960)

 

13 reaktion på “Diverse supercharger…

 1. Varför är en laddstolpe placerad ”i gatan” medans resten är placerade i kanten. Vore ju smidigt och bara kunna dundra in på laddplatsen utan att backa. Men det är klart mängden backning är ju konstant.

 2. Om det kan vara till någon ledning så tycks ju den officiella planerings kartan peka ut jönköping, norrköping, södertälje som tänkta platser. Men det de placeringarna är ju avsiktligt fluffiga.

  Norrköping är ju lämpligt eftersom det kan öppna stråket hela vägen ned till Kalmar via kustvägen. Norrköpping-Toftaholm går ju också, om än med lite snål körning. Jönköping är ju kommunikationscenter för i princip hela södra Sverige.

  • Jorå. Det har varit utgångspunkten. Men vet inte helt om de tänker hålla sig till den planen. Infra City är ju heller inte med på den kartan (inte Ljungby heller men det var den tidigare :) ). Inga av dessa kommuner har blivit kontaktade av Tesla, åtminstone inte vad gäller bygglov.

  • Om man inte placerar en supercharger Jönköping är det en ren katastrof ,det är troligen Sveriges viktigaste knutpunkt logistiskt. Norrköping även det perfekt för att nå sydöstra Sverige. Oskarhamn färja Gotland, Kalmar över till Öland och Karlskrona till Polen. Det kan inte vara svårt att få till supercharger här Max restauranger finns här. Kanske dags att maila till USA och klaga på dessa vansinniga placeringar av supercharger.

   • Mitt förslag som jag lagt på tesla clubbens forum är Jönköping, Norrköping. Och Oskarshamn, Ronneby. Och av dem är det viktigast med Jönköping och Norrköping i den ordningen.

    Jönköping vore direkt tjänstefel att missa enligt min mening (och jag säger det som stockholmare). Norrköping är också mycket viktig för att täcka nedmot kalmar längs kustvägen.

    Oskarshamn ligger ganska precis 20 mil från norrköping, ronneby ytterligare 20 mil därifårn, dår har man tre stråk från köpenhamn till stockholm-oslo.

    • Man behöver inte vara Stockholmare för tycka att Jönköping är Sveriges klart viktigigaste knutpunkt mellan Sveriges största städer. Elon Musk ha uttryckligen sagt att han vill veta om kunder inte är nöjda med mellanchefers beslut.

     • Jag ville bara påpeka att jag inte hade en lokal politisk aspekt på det. Jönköping ger täckning i Västegötland, Östegötland och hela vägen till Stockholm, ja ni vet själva.. Tilläggas är att den borde ligger någonstans i höjd med a6/eurostop för att maximera nyttan eftersom den då ligger mer eller mindre i krysset för öst väst, nord syd… :-)

     • Ursäkta JH för tonläget i mitt inlägg. Blir lite irriterad på placeringarna, jag tror vi tycker lika i frågan.

   • Kan bara vara att de inte hört av sig till Jönköping än. Är inga andra kommuner i närheten som blivit kontaktade heller enligt de jag varit i kontakt med. Så vi får väl avvakta lite. Eller kanske synpunkter är ännu bättre nu innan de bestämt sig.

   • Personligen ser jag väldigt lite nytta i en laddare i Jönköping. Det kommer säkert att komma där senare men jag tror inte på en laddare där i första rundan.
    Däremot så är det ju givet att E4:an kommer att få fler laddare sen (Norrköping/Nyköping/Jönköping/Linköping) med tanke på hur viktig vägen är och hur många som rör sig längs med den.

    Däremot tror jag på en laddare närmare Göteborg och en norr om Jönköping på lagom avstånd.

    Huvudidén med superchargers är ju att de inte ska ligga i städer utan mellan dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>