Tips för supercharger laddning

Bara några små saker. Verkar inte som att alla vet att det är två stolpar per laddare. Man bör välja helt olika laddare om det är ledig plats. Det verkar i Sverige och Danmark också vara så att det är tillåtet att stå med vanligfossilbil på alla platser utom 1 eller 2. Dock i max 45 minuter. Verkar gälla åtminstone Hjörring, Karlstad och Uddevalla. De platserna som är bara för Tesla ska an välja sist som jag fick kommentar om här på bloggen tidigare!

Vi tar utgångspunkt i SC Karlstad med 6 laddare märkta 1A,1B,2A,2B,3A,3B . De två sista är de som bara är för Tesla. Först väljer man alltså en av de fyra första. Därefter om t.ex. 1A är tagen så tar man alltså inte 1B utan någon av 2A eller 2B. Tredje bil ställer sig förstås på en av de platser som bara är för Tesla för att få en egen laddare, alltså 3A eller 3B. Bil 4 och 5 tar de lediga platserna till laddare 1 och 2 och den sjätte bilen tar den sista som är för bara Tesla, alltså från laddare 3.

Om man nu råkar ställa sig som bil nummer två vid samma laddare så förstår man ju som tur är mest för sig själv, iaf om den förstabilen redan stått där en stund. Om den första bilen precis har kommit så är det nog en förlust för båda.

När jag kom till Karlstad SC idag var det bara 1 bil där på laddare 2A, så hag tog laddare 1A.

6 reaktion på “Tips för supercharger laddning

 1. Tesla Motors äger inte själva parkeringsplatserna laddarna står på – de tillhör markägaren (MAX, Dinners, etc). Därför är de allmänna parkeringsplatser. Ett fåtal platser har dock Tesla fått (köpt?) och de är skyltade Tesla Motors.

  • Og hvordan ser man det? I Uddevalla er det ingen Tesla-plasser så vidt jeg kunne se.

   Men ærlig talt; det hele fremstår som en dårlig svenske-vits.

   Hva synes vi om å vente 45 minutter på at en fossilbil skal bli ferdig med sine 45 minutter.? Nok av Tesla-hatere der ute som gjerne lager krøll.

   • Det finns en plats till vänster (när man tittar mot laddarna från parkeringen) med en röd Tesla skylt. Så finns det 6 ”P 45 min” skyltar och sen en längst till höger som ser helt omärkt ut.
    Som skyltningen är där nu så betyder det att vem som helst får stå där 45 min. Men det är möjligt att det inte är så Tesla menar. Men då måsta man skylta annorlunda. På norska elbilforum.no har ”bb” kontaktat Tesla och fått svar http://elbilforum.no/forum/index.php/topic,15320.msg237288.html#msg237288 . Citat från forumet ”De sier at blant annet Uddevalla skal få bedre skilting.
    Det skal ikke være bensinbiler på plassene deres/våre. Videre sier de at deres førsteprioritet er at Teslaer skal kunne lade der og komme seg videre.” . Så då får vi väl se om det blir någon förändring då…
    Är det ofta många Tesla bilar där så har väl inte markägaren/restaurangen något mot att det bara får stå Tesla bilar där. Men detta är Sverige och inte Norge ,så tror man är lite försiktiga i starten. Elbilar är inte vanligt i Sverige. Men det kommer nog bli :) .

 2. Jeg tolker skiltene annerledes; etter 45 minutter må Teslaene flytte seg. Alså ingen handletur på et par timer med bilen stående på ladeplass så lenge. Var i Uddevalla igår og kunne ikke se at to plasser var bare for Teslaene. Det er jo meniningsløst å investere i ladeplasser som kan brukes av fossilbiler ..

 3. Lite dumt att platserna reserverade för endast Tesla är 3A och 3B. Skulle varit bättre om de varit tex 2B och 3B. Då skulle två Teslor kunnat ladda med full effekt även om övriga 4 platser är ICE-ade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>